Aandachtspunten bij het kiezen van een zorgverzekering

In ons land is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Hiervoor heeft de overheid gekozen omdat ze willen dat iedereen in ons land de zorg kan krijgen die ze verdienen. Ze willen dan ook niet dat de burgers moeten kiezen tussen hun portemonnee en hun gezondheid. Je zorgverzekering is dus ook een onderdeel van je vaste lasten en je wilt deze vaste lasten natuurlijk beperken. Het is bijna weer het einde van het jaar en daarom is het weer tijd om te kijken of jouw zorgverzekering nog wel goed bij je past, want misschien kan jouw zorgverzekering 2021 een stuk voordeliger. Maar waar moet je op letten wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit?

Aanvullende zorgverzekering

Het is altijd handig om te kijken of je het komende jaar een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Heb je afgelopen jaar een aanvullende zorgverzekering gehad? Kijk dan goed of je wel optimaal gebruik hiervan hebt gemaakt. Heb je een geen gehad? Dan is het handig om te kijken of je er komend jaar een nodig zal hebben.

Eigen risico

Wanneer je de afgelopen jaren weinig bezoekjes aan de huisarts of het ziekenhuis hebt gehad, dan is het misschien handig om je eigen risico te verhogen. Hierdoor worden je maandelijkse lasten een stuk lager.

Wanneer je dit in kaart hebt, kun je beginnen met vergelijken. Vul de gegevens in op zorgkiezer.nl en vind direct een overzicht van alle zorgverzekeringen die aan jouw wensen voldoen.