Kenmerken van de vijgenboom in zijn natuurlijke habitat

De vijgenboom waarvan de Latijnse naam Ficus Carica of vijg is, is een vrucht die gezegend is in de islam. Deze vrucht die rijk is aan voordelen is ook erg geliefd bij de profeet Mohammed. Daarom is deze vrucht behoorlijk populair onder volgelingen van de islam. Deze vijg heeft een hoog caloriegehalte, is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer, vet en vitamines. Het kweken van vijgenbomen is ook vrij eenvoudig. In zijn natuurlijke habitat kan deze boom goed groeien in gebieden dicht bij rivieren of bronnen. Deze boom houdt van losse grond en heeft veel water nodig. Vijgenbomen zijn ook zeer geschikt om in tropische klimaten te planten en krijgen voldoende zonlicht.

Vijgenboom teelt

De vijgenboom kan het hele seizoen vrucht dragen, het vruchtvlees is zoet, roodachtig en vezelig, en de zaden zijn klein. Kenmerkend voor oogstrijp fruit zijn vijgen die roodachtig of paarsachtig van kleur zijn. Deze vrucht is echter gemakkelijk te rotten na het plukken, waardoor mensen deze vrucht langer kunnen drogen. Gedroogde vijgen zijn tot zes maanden houdbaar. Verse vijgen hebben een beter vitaminegehalte dan gedroogde vijgen. Omdat de vraag naar verse vijgen vrij groot is, hebben mensen nu geprobeerd deze plant te kweken, hetzij in potten of direct in de tuin van het huis.

Dingen om te overwegen bij het kweken van een vijgenboom

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in het kweken van vijgenbomen, is het eerste wat u moet doen op zoek gaan naar superieure zaden. Vijgenboom zaden kunnen worden verkregen door het proces van enten, stekken of ovulatie. Wat tegenwoordig populair is, is het proces van planten in pot media via het entproces. De resultaten van het vruchtvlees op de ent techniek zullen overeenkomsten vertonen met de gast boom. Goede zaden zijn lommerrijk, met gezonde en niet droge wortels, terwijl de stengel meer dan de diameter van een potlood is. Zorg er daarnaast voor dat de plant media goede voedingsstoffen bevatten. Geef ‘s morgens en’ s avonds twee keer water en breng vervolgens mest aan nadat de plant de leeftijd van vier maanden heeft bereikt.