Maak je wintertuin spannend met Pieris Japonica


Tuinieren vind ik ontspannend, lekker in de aarde wroeten en je verwonderen over wat er nu weer bloeit, of welk fruit er al rijp is.

Met de winter heb ik dan ook niet zoveel, ik kijk altijd reikhalzend uit naar de lente. Ik kan in het vroege voorjaar de bloembollen zo ongeveer uit de grond kijken. Niet zo gek dus, dat ik in mijn tuin een hoop planten en bloembollen geplant heb, die me al het lentegevoel geven, terwijl het eigenlijk nog hartje winter is, waaronder rotsheide. Zo houd ik mijn wintertuin spannend.

Winterheld

De Pieris Japonica is één van die winterhelden. Het is een chique naam voor een vrolijk rotsheideplantje dat bijna iedereen wel kent.

Hij heeft schattige witte, roze of rode bloemkelkjes, die een beetje op mini koeienbellen lijken en blijft het hele jaar mooi groen. Dat is altijd fijn als de rest van de vaste planten nog onzichtbaar onder de grond verstopt zitten. Het is een dankbaar, sterk plantje dat zich thuisvoelt tussen de andere heidesoorten en rhodondenrons. Hij is dapperder dan ik ben, want hem deert de winterkou of een late sneeuwbui niet, hij bloeit gewoon door!