RSI klachten en vervoer – waar kun je op letten?


RSI klachten zijn klachten die te maken hebben met het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen. Je kunt hierbij denken aan het gebruik van een computermuis, gamen, of het spelen van een potje tennis. Mensen met RSI-klachten ondervinden ook vaak problemen met betrekking tot vervoer. Er bestaan verschillende manieren waarop je kunt proberen deze klachten te beperken.

Fietsen

Bij het fietsen kun je ervoor proberen te zorgen dat je een goede fietshouding hebt. Leun hierbij niet te veel voorover, maar ook niet naar achter. Handremmen zijn in veel gevallen niet zo’n goed idee voor mensen met RSI-klachten. Verder kun je het best een fiets hebben met een hoog stuur en gel handvatten. Koude vingers doen meer pijn, dus zorg ervoor dat je in de winter handschoenen draagt tijdens het fietsen. Ook is het niet handig om veel op je stuur te leunen. Zorg er dus voor dat je zadel voldoende naar voren staat.

Autorijden

Ook autorijden kan erg belastend zijn. Probeer niet te lange ritjes te maken of neem tussendoor af en toe pauze. Schakelen is niet altijd even comfortabel; je zou kunnen overwegen om over te stappen op een automaat. Houd hierbij rekening mee als je een nieuwe auto aanschaft of zelfs bij een auto importeren uit Duitsland of een ander land, bijvoorbeeld via www.automotiveimport.nl. Let hierbij ook op de verstelmogelijkheden van het stuur. Het is handig als deze omhoog en omlaag kan. Verder is het handig om een auto te kiezen met een vlakke laadbak, of in ieder geval een laadbak die geen hoge rand heeft, zodat het makkelijker is om in- en uit te laden. Idealiter beschikt je auto over cruisecontrol, zodat je je voet niet constant op het gaspedaal hoeft te houden. Houd er rekening mee dat je soms misschien te veel klachten ervaart om nog veilig te kunnen rijden. Zorg er dan voor dat er iemand is die je kan vervoeren.