Texel: zeker een van Nederlands beste vakantiebestemmingen

Texel

Talrijke mensen trekken elk jaar weer de landsgrenzen over om in andere landen vakantie te vieren. Als je je echter bedenkt wat ons eigen Nederland eigenlijk allemaal aan toeristische hoogtepunten te bieden heeft, dan is dat op zich verrassend. Velen van hen zijn zich dan ook misschien niet helemaal bewust van de mogelijkheden die Nederland biedt. Neem nu het eiland Texel. Dit is een eiland dat het eigenlijk allemaal heeft. Fietsen en wandelen kan er volop en ook strandliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Texel biedt verder faciliteiten voor jongeren, senioren en gezinnen met kinderen.

Texel

Op welke manier bereik je Texel?

Het eiland Texel ligt vlak bij het vaste land van (de kop van) Noord-Holland. Het is dan ook logisch dat je van daaruit de boot naar het eiland moet pakken. Deze veerboot vertrekt om precies te zijn vanuit het noorden van Den Helder. Je hoeft je vervolgens niet op te maken voor een eindeloze bootreis. In minder dan een half uur na je vertrek zet je normaal gesproken al voet op Texel.

Bezoek De Slufter en Den Burg

Zoals al eerder aangehaald heeft Texel het nodige te bieden om elke vakantieganger aan zijn of haar trekken te laten komen. Hierbij zouden we graag twee hoogtepunten eruit willen lichten, namelijk:

  • Het plaatsje Den Burg. Dit is tevens de belangrijkste plaats waar ook de meeste van Texels inwoners wonen. Het historische centrum van Den Burg is echter zo fraai dat iedereen het eens gezien zou moeten hebben. Als het even uitkomt, probeer dan ook de Burgse markt op maandagochtend te bezoeken. Daarnaast kun je in de Gravenstraat praktisch altijd terecht, want daar is het met de vele restaurants en cafés heerlijk uitgaan.
  • Wie van ongerepte natuur en het spotten van bijzondere vogels houdt is een bezoek aan natuurpark De Slufter van harte aangeraden.