Waar kunt u het beste emdr therapie volgen?

Al geruime tijd kampte mijn beste vriendin met angstklachten die maar niet minder werden. Sterker nog, ze leken eerder te verslechteren dan dat ze leken te verbeteren. Ze had al van allerhande dingen geprobeerd en wilde nu eindelijk eens een normaal leven gaan lijden. Ik was afgestudeerd als psychologe, maar wilde als professional niet mijn beste vriendin behandelen. Dit vooral door het feit dat ik haar gevoelens ook bij mij laat binnen komen, wat de behandeling niet ten goede zal komen. Dit heb ik haar ook uitgelegd toen ze het aan mij vroeg en ze begreep dit gelukkig wel. Ik heb haar wel aangeboden om samen naar een goede behandelplek te zoeken die bij haar klachten zouden passen. Dit vond zij heel fijn omdat ze nu toch graag wel hulp zou willen. Ik heb haar aangeraden om emdr therapie te nemen. Dit dient vooral voor de verwerking van trauma’s en het wegnemen van lading bij bepaalde situaties. Nadat ik het hele proces van emdr aan mijn vriendin had uitgelegd was zij een beetje huiverig, maar keek er ook wel naar uit omdat het iets was wat ze nog niet eerder had geprobeerd. Ik heb haar uitgelegd dat het inderdaad zwaar is, maar dat emdr therapie bij de meeste mensen wel helpt. Uiteindelijk heeft ze de knoop doorgehakt en mij aangegeven dit wel te willen proberen. Samen zijn we vervolgens naar een praktijk of therapeut gaan zoeken in de buurt die emdr therapie aanbood. Tijdens het zoeken kwamen we op de website hypnotherapieheemskerk.nl. op deze website zagen we in eerste instantie alleen hypnotherapie, maar na het zoeken in de menubalk kwamen we er achter dat ze ook emdr therapie aanboden. Mijn vriendin vond deze praktijk er goed uit zien. De foto’s van de medewerkers hielpen om al direct een soort beeld te krijgen van de mensen die er werkte en dit voelde voor mijn vriendin direct heel goed. Ook kreeg de praktijk een 8.8 als klantwaardering cijfer, iets wat mijn vriendin en ik zeer hoopvol stemde over het aangaan van een therapeutische relatie met deze praktijk.

Voor emdr therapie moet u bij deze praktijk zijn

We besloten gezamenlijk contact op te nemen met de praktijk voor de emdr therapie om eventuele wachtlijsten en prijzen te bespreken. De vrouw die we aan de telefoon kregen was zeer vriendelijk en hielp ons met al onze vragen. De wachtlijst viel reuze mee en ook de prijzen die de vrouw noemde waren zeer gunstig. Mijn vriendin werd direct gemotiveerd en meldde zich via de vrouw aan de telefoon aan voor de emdr therapie.

Professionele, aardige medewerkers zorgen voor een positief therapie resultaat

Nu een aantal maanden verder is mijn vriendin heel erg positief over deze praktijk en wel om de volgende redenen:

  • De mensen die hier werken zijn zeer aardig en hebben veel kennis van zaken
  • De website bood alle informatie die wij in eerste instantie nodig hadden
  • De emdr therapie heeft mijn vriendin zeer goed geholpen

Kampt u ook al langere tijd met klachten en denkt u aan emdr? Neem dan zeker contact op met deze praktijk.