Waarom een ongevalsonderzoek laten uitvoeren?

Het is niet gek om een ongevalsonderzoek uit te laten voeren nadat een ongeval zich heeft voorgedaan. Zo’n onderzoek levert een hoop leermomenten op. Door te leren van de fouten die gemaakt zijn of de risico’s die hebben gezorgd voor het ongeval, is het mogelijk vergelijkbare ongevallen in de toekomst te voorkomen. Daarom laat je een ongevalsonderzoek uitvoeren. Dit doe je bijvoorbeeld door G4S Safety Solutions in te schakelen. Zij zijn specialist op het gebied van veiligheid en risico’s en daarom een goede keuze.

Onderzoek en bewijzen

Een ongevalsonderzoek laten uitvoeren doe je nadat er iets heeft plaatsgevonden. Nadat iedereen in veiligheid is gebracht, ga je bewijzen verzamelen. Die bewijzen kunnen wijzen op de oorzaak van het ongeval. Dit gaat niet alleen om fysieke bewijzen. Er moet ook met de betrokken gesproken worden. Het liefst zo snel mogelijk. Dan krijg je zo accuraat mogelijke informatie. Die bewijzen worden vervolgens uitgebreid bekeken om zo veel mogelijk informatie over het ongeval en met name de oorzaak ervan te bepalen.

Advies en maatregelen

Aan de hand van de informatie over het ongeval en hoe het plaats heeft kunnen vinden, kan een advies worden opgesteld. Het onderzoek is natuurlijk bedoeld om nieuwe ongevallen te voorkomen. Daarom moet er ook gehandeld worden nadat je het ongevalsonderzoek hebt laten uitvoeren. Een deel van het onderzoek is het advies dat in acht moet worden genomen om nieuwe ongevallen te voorkomen. Meer informatie over een ongevalsonderzoek laten uitvoeren vind je op de website van G4S Safety Solutions. Hier kun je ook een offerte opvragen of contactinformatie vinden.