Welke creditcard past het best bij mij?

Een creditcard kan ervoor zorgen dat jouw financiën een stuk makkelijker geregeld worden. Dit aangezien je vaak verzekerd bent bij je aankoop en je ook nog eens producten vooruit kunt betalen als je het geld even niet hebt. Je zit minder snel in geldnood en ook als je op vakantie gaat naar het buitenland mag een creditcard niet ontbreken. Wist je dat er diverse creditcards op de markt zijn met ieder zo hun eigen voor- en nadelen? Wij hebben deze creditcards voor je op een rijtje gezet, zodat jij makkelijk een keuze kunt maken. 

Visa, Mastercard of American Express?

Je hebt vast weleens van Visa of Mastercard gehoord. Het zijn twee verschillende bedrijven die allebei creditcards uitbrengen. Dit doen zij via je reguliere bank. Je zult waarschijnlijk denken dat je uit één van deze twee merken moet kiezen, maar niets is minder waar. Vaak heeft één van deze bedrijven een overeenkomst met jouw – al gekozen – bank en krijg je een creditcard opgestuurd. Wist je er in de praktijk bijna geen verschillen bestaan tussen Visa en Mastercard? De grootste verschillen die je zult merken zullen komen door de creditcard uitgever. Hier vertellen we je nu meer over. America Express is een creditcard maatschappij die zich richt op het duurdere segment en waar je veel punten kan sparen. Dit is wel degelijk anders dan bij Visa of Mastercard. Ook wordt American Express niet overal even goed ontvangen. 

Het verschil in uitgever

Iedereen heeft waarschijnlijk een bank waar hij/zij een rekening heeft geopend. Logisch dus om bij deze partij ook een creditcard aan te vragen. Wist je dat het echter veel geld kan schelen als je voor een andere partij kiest? Online kun je altijd onderzoek doen naar welke creditcard uitgever het best bij jou past. Zo kun je de maandelijkse kosten vergelijken met bijvoorbeeld de punten en overige voordelen die je bij een creditcard vaak ontvangt. 

Succes met het uitzoeken van de creditcard- maatschappij en uitgever die het best bij jou past!