Werkkleding; van belang voor de medewerkers en het bedrijf

Veel mensen in de maatschappij lopen op werkdagen vaker in werkkleding dan in vrijetijdskleding. Voor veel bedrijven is het namelijk verplicht om werkkleding te dragen. Het is dan ook logisch dat de werkkleding er niet alleen goed en professioneel uitziet, maar ook comfortabel zit en voldoet aan de eventuele eisen die gesteld worden aan werkkleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidseisen. In dit artikel vertellen we je over het belang van goede werkkleding voor medewerkers.

  1. Teamspirit

Wat is mooier dan een team die zich enthousiast inzet voor dezelfde doelen? Dit kan bereikt worden door middel van werkkleding, omdat werkkleding kan bijdragen aan de teamspirit. Uit onderzoek is gebleken dat ‘het goed eruit zien’ de prestatie van het individu verbeterd. Als iedereen hetzelfde draagt krijgen de personen in de groep het gevoel dat je bij elkaar hoort en samen voor hetzelfde staat. Het bevordert de samenwerking en zorgt dat er als team gewerkt wordt en gestreefd wordt naar het hoogst haalbare. 

Houd er rekening mee dat je werknemers verschillende voorkeuren kunnen hebben wat werkkleding betreft. Misschien draagt de een graag een werkbroek, terwijl de ander liever in een overall werkt. Voor verschillende functies kunnen andere modellen werkkleding gewenst zijn. Het is dan voor de werknemer en voor de werkgever van belang dat dit vanuit één concept geleverd kan worden. Bij Tricorp zie je dat er voor ieder wat wils is. Er is heel veel keuze werkkleding. 

  1. Vakmanschap

De kleding van een professional toont het vakmanschap. Dit kan bewust of onbewust bijdragen aan de professionele uitstraling. Bij sommige beroepen is het belangrijk om een goede uitstraling te hebben. De uitstraling van de werknemer kan namelijk invloed hebben op de mate waarin mensen serieus genomen worden. 

  1. Bescherming en veiligheid

Het is van belang dat werknemers binnen een bedrijf veilig hun werk kunnen uitvoeren. Vaak is het zelfs verplicht om je medewerkers te beschermen op hun werk. Naast goede schoenen, veilig gereedschap of gehoorbescherming speelt de juiste werkkleding daarbij een grote rol. In de basis beschermt werkkleding de huid tegen invloeden van buitenaf maar vaak is dat niet het enige. Bescherming tegen de kou en dus tegen het sneller vatbaar zijn van ziekte is het van belang om ook warme kleding te hebben. Tricorp werkkleding is dus erg van belang!