Wil jij ook snel afvallen?

Snel afvallen en binnen de kortste keren je streefgewicht bereiken, dat wil natuurlijk iedereen wel! De meeste Nederlanders hebben op zijn minst een paar kilo teveel en het is niet verkeerd om hier iets aan te doen. Een gezond gewicht is immers van belang voor je gezondheid. Wil jij snel afvallen, dan is het de vraag hoe jij dit het beste kunt doen. Er zijn online ontzettend veel diëten te vinden, maar welke kun jij nu het best gaan volgen? Met welke haal je het snelst resultaat? En hoe zorg je ervoor dat je daarna ook op gewicht blijft?

Wil jij ook snel afvallen?

Snel afvallen met crashdieet

Als jij wilt dat de kilo’s er heel snel vanaf vliegen, dan kun je ervoor kiezen om een crashdieet te gaan volgen. Wat houdt dit in? Je beperkt dan sterk de hoeveelheid voedsel die je op een dag binnenkrijgt. Snel afvallen lukt op deze manier heel goed, omdat je gewoon veel minder brandstof binnen krijgt dan je verbruikt. Het werkt dus zeker, maar is het ook aan te raden om voor een van de crashdiëten te kiezen? Eigenlijk niet. Ja, je verliest er in no time de nodige kilo’s mee, maar het probleem is dat een dergelijk dieet maar kort vol te houden is. Je kunt op deze manier zeker snel afvallen, maar na een paar weken zul je weer terugvallen in je oude eetpatroon omdat het gewoon onmogelijk is om voor langere tijd zo te eten. Dat hou je namelijk gewoon niet vol. Zodra jij echter weer terugvalt in je oude eetpatroon, gaat jouw gewicht al snel weer omhoog. Al het lichaamsgewicht dat je kwijtgeraakt was, zit er dan zo weer aan en het jojo-effect treedt in werking. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Maar hoe kun je dan wel snel afvallen?

Stappenplan

Wat jij je moet realiseren, is dat in heel korte tijd resultaat willen zien gewoon niet gezond is. Zo snel afvallen dat je in een week tijd bijvoorbeeld drie kilo of meer kwijtraakt, dat is gewoon niet op een gezonde manier te doen. Het is echter wel mogelijk om op een gezonde manier één tot twee kilo per week te verliezen. Belangrijk daarbij is dat jij een gezond eetpatroon combineert met voldoende beweging. Daarnaast zijn er ook nog andere punten om op te letten, zoals:

  • eet met aandacht en kauw goed
  • vermijd simpele koolhydraten en verborgen suikers
  • kies voor vezelrijk voedsel
  • drink voldoende water
  • kies voor gezonde vetten
  • vermijd stress
  • stel jezelf doelen die realistisch zijn

Waarom zijn deze punten nu belangrijk? Ze zullen je niet direct helpen met heel snel afvallen, maar ze zijn voor de langere termijn wel van belang. Eet je aandachtig, dan eet je langzamer en voorkom je dat je meer eet dan je nodig hebt. Simpele koolhydraten en suikers geven je al snel weer een hongergevoel en daardoor blijf je eten. En zo heeft elk van deze punten dus zijn waarde als jij af wilt vallen. Wil je hier meer over weten of ben je op zoek naar tips waarmee snel afvallen op een verantwoorde manier mogelijk is? Ga dan naar verantwoord-afvallen.nl!